Leer mij Spanje kennen Wonen in Spanje

Fuengirola Beach: kilometers strand

Written by Wijtze de Groot

Andalusië biedt vele badplaatsen aan de Costa Del Sol. Málaga, Torremolinos en Marbella kent iedereen wel. Ook Fuengirola behoort tot de populairste badplaatsen. Het is hét toevluchtsoord voor de mensen die vluchten voor de winter. Met 7 kilometer aan zandstranden, een prima uitgaansleven en een rijke historie is er voor iedere toerist en huizenzoeker wel iets te beleven.

Kilometers aan stranden

Zodra er ook maar een glimp van zonneschijn door de wolken komt liggen de handdoeken al op het strand. Met 7 kilometer aan fijn zand is er altijd wel een plekje te vinden op de (heel toevallig) 7 verschillende stranden. De bekendste en tevens mooiste zijn:

Playa El Ejido

Dit strand staat bekend om het Moorse kasteel Sohail, dat vlak achter het strand is gevestigd.

Playa de los Boliches

Dit strand is door veel toeristen bestempeld als het beste strand van Fuengirola. Het heeft ook niet voor niets de ‘blauwe vlag’ gekregen (een keurmerk voor stranden wanneer ze goed verzorgd zijn, goede waterkwaliteit enzovoort).

Playa de San Francisco

Dit strand staat vooral bekend om de jachthaven waar het aan ligt. Er zijn hier daarom ook tal van voorzieningen zoals watersportactiviteiten, winkels en restaurants te vinden. Uitgestrekt over zo’n 350 meter.

Evenementen en feesten

Dat er voor iedere toerist wel iets is te beleven wordt al gauw duidelijk tijdens de International People’s Fair eind april/begin mei (jaarmarkt/kermis voor internationale mensen). Tijdens dit evenement komen toeristen van ruim 30 landen bijeen om op die manier hun cultuur te uiten. Dit doen zij onder andere door parades en verschillende ‘beurzen’ te organiseren.

Verder worden er het hele jaar door verschillende feesten georganiseerd, gericht op diverse toeristen, zoals het bierfestival van 3 to 19 juli in het Moorse kasteel Sohail. Het feest is uiteraard gebaseerd op het Duitse Oktoberfest en daarom worden er verschillende traditionele Duitse hapjes geserveerd.

In augustus vindt ook altijd de middeleeuwse markt plaats. De datum van dit evenement is nog onbekend en wordt altijd enkele dagen voordat de start duidelijk gemaakt. Tijdens dit evenement worden er tal van handgemaakte spullen verkocht. Voor de geschiedenisliefhebber is dit evenement echt een must, maar ook voor de gewone toerist is dit een onmisbaar evenement.

Kerst in Fuengirola

Uiteraard is er rond deze tijd in het jaar wat minder te doen op de stranden en in de zee dan anders, maar dat betekent niet dat dat voor de rest van de stad ook geldt. Sterker nog, in Fuengirola wordt kerst uitbundig gevierd. Met kerstlampjes langs de gehele kust, muziek en gezellige kraampjes op de boulevard behoort dit wel tot een van de gezelligste periodes van het jaar. De kerstmarkt zelf vindt plaats op de Plaza de la Constitution.

Trekpleisters in Fuengirola

Zoals al eerder meerdere keren vermeld is het Moorse Kasteel Sohail een echte toeristen trekpleister. Het kasteel schijnt van oorsprong Romeins te zijn, maar werd vooral gebruikt tijdens de Moorse bezetting van Spanje. Het kasteel, al is het meer een fort, werd voornamelijk gebruikt voor kustdefensie. Dit is nu gelukkig niet meer nodig en tegenwoordig wordt het ‘kasteel’ veelal gebruikt als locatie voor evenementen en feesten.

Ook is er in Fuengirola een dierentuin te vinden: Het Bioparc Fuengirola. Dit park staat bekend om zijn diversiteit in de natuur. Zo heeft het park verschillende landschappen ‘nagebouwd’ zoals het eiland Madagascar, Midden Afrika en Zuidoost Azië. Het park biedt daarom ook veel exotische dier- en plantensoorten. Zeker een bezoek waard.
Woningen in Fuengirola

Door de constante groei aan toeristen naar de stad (in o.a. ook de winterperiodes) stijgt de woningmarkt hard mee. Met name de Engelse markt heeft Fuengirola Beach al ontdekt, vanwege juist die kilometers lange stranden. Huizeninvesteerders beschouwen Fuengirola dan ook als één van de onontdekte parels van de Costa del Sol, aangezien deze plek – vergeleken bij Málaga en Marbella – een stuk rustiger is. Tal van nieuwe woningbouwprojecten staan hier inmiddels in de planning. Ook voor Nederlandse en Vlaamse huizenzoekers natuurlijk uiterst interessant. Geïnteresseerd? Neem dan vooral een kijkje bij SLG Property voor de nieuwste projecten in de stad.

About the author

Wijtze de Groot

Leave a Comment