Leer mij Spanje kennen

Overwinteren in Spanje

overwinteren spanje
Written by Lieke

Ontvlucht u straks het koude Nederland om lekker te zonnen in Spanje? Dat is niet gek, want overwinteren in Spanje wordt steeds populairder. Spanje heeft van alles te bieden, zoals de mooie stranden, cultuur, gastronomie, prachtige landschappen en heerlijke temperaturen! Zelfs in de wintermaanden. En vooral die heerlijke temperaturen zorgen ervoor dat er elk jaar gemiddeld zo’n tienduizend Noord-Europeanen naar Spanje afreizen om daar te gaan genieten van de zon en even weg te zijn van de donkere koude dagen, op zoek naar beter weer.

Tweede huis

Overwinteren in Spanje wordt steeds populairder in landen zoals Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Voor veel overwinteraars betekent dit dan ook dat ze op zoek gaan naar een goedkope tweede of vakantiewoning, zodat ze hier tijdens de wintermaanden kunnen verblijven. Daarbij komt ook dat de huizen een aangenamere prijs krijgen door de eerdere crisis. De banken hebben deze huizen, appartementen en villa’s opgekocht en kunnen ze daarom tegen scherpe prijzen verkopen. Een grote groep mensen gaat op zoek naar een tweede huis waar ze naartoe kunnen om even weg te zijn van alles, en waarom dan niet in het heerlijke Spanje? Daarbij is de aanschaf van een vakantiewoning een uitstekende investering, met name als het huis ook nog eens verhuurd kan worden.


Klimaat

Spanje heeft milde en droge zomers. Maar ook de winters zijn zeer aangenaam, met blauwe hemels en een temperatuur om erop uit te gaan! Er is veel diversiteit in het landschap en dat zorgt voor verschillende temperaturen in het land. Aan de Atlantische oceaan, dus het Noord-Westen van Spanje, kent men een zeeklimaat, dit houdt in dat het in de winter maar zo’n 6 graden celsius is. Er valt dan elk jaar ook relatief veel neerslag. Dit is dus niet de plek waar je heen moet gaan als u op zoek bent naar een warme winter.

Het zuiden van Spanje is integendeel heerlijk in de winter en daarmee ook het populairst. Andalusië en de regio Málaga (soms beter bekend als de Costa del Sol) bijvoorbeeld kennen milde winters en hele warme zomers. In de winter is het daar zo’n 18 graden en in de zomer kan de temperatuur wel oplopen tot 40 graden Celsius! Er valt hier gemiddeld per jaar ook weinig neerslag.

Het binnenland kent vele verschillende temperaturen. Zo kan het daar in de winter makkelijk vriezen, en kan je zelfs skiën, in de Pyreneeën bijvoorbeeld. In de zomer kan de temperatuur hoog oplopen. De diverse Costa’s, Canarische Eilanden en de Balearen kennen milde winters, maar soms wel met wat meer neerslag. Hier is gemiddeld zo’n 6 uur zon per dag en het kan er 22 graden worden.

Veel te beleven

In de warme wintergebieden is van alles te beleven. Zo is er speciaal een uitgebreide amusementenindustrie ontstaan voor de overwinteraars, voor jong en oud. ‘s Winters is het vaak net zo druk als in de zomer, de cafeetjes en restaurants zitten ‘s middags al vol. Er is muziek en er wordt gedanst. Vaak wordt er ‘s avonds in de hotels een avondprogramma georganiseerd met muziekshows en entertainment. Ziet u dit wel zitten en wilt u Spanje gaan bezoeken in de winter? Dat kan! Vind hier een tweede huis voor al uw bestemmingen in Spanje.

About the author

Lieke

Leave a Comment