Leer mij Spanje kennen

Costa del Sol voor beginners

Costa del Sol voor beginners
Written by Lieke

De Costa del Sol is al jaren een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Spanje. Iedereen kan er vermaakt worden omdat er van alles te doen en te zien is. Hieronder vind je een paar tips, speciaal voor degenen die nog niet bekend zijn met dit gebied: Costa del Sol voor beginners.

Stranden

De Costa del Sol heeft prachtige stranden waar elk jaar vele toeristen te vinden zijn. Omdat het weer het gehele jaar door aangenaam is, is het zowel in de zomer als in de winter druk. Gemiddeld zijn er zo’n 300 dagen zon per jaar. Daarom komen vele Europeanen overwinteren in Spanje omdat het daar vaak veel warmer is dan in hun eigen land.

Een groot deel van de stranden aan de Costa del Sol staan bekend als de zogenoemde ‘blauwe vlag’-stranden. Dit wil zeggen dat deze bij de mooiste en schoonste van de wereld horen. De mooiste en bekendste stranden van de Costa del Sol zijn: El Cristo, Puerto Banús, Cabopino, La Carihuela en La Malagueta, het stadsstrand van Málaga. Er zit veel variatie in het gebied omdat er rotsachtige maar ook zandstranden aanwezig zijn, Voor de liefhebbers zijn er ook enkele naturistenstranden te vinden.Wat te doen in dit prachtige gebied?

Als je naar de prachtige Costa del Sol bent afgereisd, is het tijd om te relaxen. Vanuit de luchthaven van Málaga kun je alle uithoeken makkelijk bereiken. Dit maakt het gebied ook internationaler dan je zou denken. Naast de vele hotelcomplexen zijn er in de regio allerlei bars, restaurants, pubs en winkels te vinden. Een van de grootste redenen waarom het gebied bekend is geworden, is de ontspannen sfeer die er hangt en de vele uitgaansgelegenheden die er zijn. Elk jaar worden er leuke feesten gehouden. Er is van alles te doen omdat een paar dorpjes zich juist richten op het Duitse toerisme, andere buurten weer op de Britten en weer andere op de Nederlanders. Zo probeert de lokale bevolking in te spelen op de wensen van de vakantieganger. Maar het meest fascinerende aan de Costa del Sol zijn toch wel de typische Spaanse dorpjes. Bezoek ook een keer de charmante witgekalkte dorpjes die het echte traditionele Spaanse leven laten zien.

De eindeloze mogelijkheden in de Costa del Sol maakt het gebied uniek. Verschillende regio’s zijn ook geliefd onder de beroemdheden, filmsterren, profvoetballers en multi-miljonairs. Het is dus niet verrassend als je deze een keer tegen zult komen!

Geschiedenis

Aan het einde van de 19e eeuw kwam de stad Málaga in een enorme economische neergang terecht. Het ging slecht met de staalindustrie maar ook de wijnindustrie ging ten onder, door de gevreesde wijnziekte die zich verspreidde genaamd Phylloxera. Daarnaast had dit ook invloed op de handel en textielindustrie. Het zou niet meer goed komen met de economie, tot de Spanjaarden op een nieuw idee kwamen. Ze zetten een nieuwe geldbron op, Torremolinos werd weggezet als nieuwe toeristische bestemming. Vanwege het aangename klimaat (en dat gedurende het gehele jaar), werd dit al snel een succes. De welgestelden van Europa kwamen met velen naar het land om daar hun vakantie door te brengen. Er werd flink in de toeristische sector geïnvesteerd. Maar de Tweede Wereldoorlog en de Spaanse Burgeroorlog gooiden roet in het eten en het liep allemaal niet zoals de Spanjaarden het gewild hadden. Pas in 1950 begon de toeristische sector goed te lopen en werd Torremolinos populairder. Eerst kwamen vooral de welgestelde mensen naar dit gebied, maar vanaf de jaren ‘70 ook steeds meer toeristen. Kleine vissersdorpjes veranderden langzaam aan in grote toeristische badplaatsen, en de kleine vissershutjes en hotelletjes maakten plaats voor grote hotels en appartementencomplexen. Tegenwoordig is heel de kust gewijd aan de toeristensector. Zowel in de zomer als in de winter.

Onroerend goed in de Costa del Sol

We zien dat veel bezoekers van dit gebied vaak zo onder de indruk zijn van deze regio, dat ze besluiten te investeren in een tweede huis of vakantiewoning. In de Costa del Sol staan wat dat betreft vele huizen, appartementen, maar ook (strand)villa’s te koop. Onze site heeft voor u de top 6 aan de Costa del Sol klaar staan, neem een kijkje, en bekijk ook zeker de andere geweldige koopjes op de site.

About the author

Lieke

Leave a Comment