Financieren Spaans huis Kopen Spaans huis

Huis in Spanje kopen met Bitcoins

Huis in Spanje kopen met Bitcoins
Written by Stef

In een aantal landen was het al een trend: Het kopen van huizen met bitcoins. Landen als de Verenigde Staten en zelfs Nederland doen hier al aan mee. Maar ook Spanje heeft zijn debuut gemaakt.

Een appartement in het Catalaanse Tarragona werd eind december voor maar liefst 40 Bitcoins verkocht (destijds ruim 5 ton). Wordt het kopen van Spaanse woningen met deze cryptovaluta echt populair?

Koers

Of er spoedig meer huizenverkopen met bitcoins volgen, dat is moeilijk te bepalen. De woning werd namelijk eind december verkocht toen de waarde van dit digitale geld wel zijn piek had bereikt. De waarde van 1 bitcoin stond destijds gelijk aan rond de 14.000 euro. Maar zoals bij elke koers het geval is: dit zal nooit continu blijven stijgen.

Sterker nog, de koers van de bitcoins schommelt als geen ander. En dat blijkt uit de statistieken, want in nog geen anderhalve maand is de munt met de helft van waarde gekelderd. De munt staat nu op zo’n 6.500 euro. Dus stel, je wilt echt dat ene mooie huis kopen in Spanje, houdt dan in het achterhoofd dat wanneer je in bitcoins investeert, dat niet zonder risico’s gaat.

Doorlopend succes

De Spaanse makelaar Mr. Piso die het appartement – gevestigd aan het Plaça Imperial Tàrraco in Tarragona – verkocht, besloot samen met de eigenaresse om de toen al langer te koop staande woning ook in bitcoins aan te bieden. Toen ging de verkoop snel. Halverwege december werd deze beslissing genomen en eind december werd het appartement al verkocht voor ongeveer 500.000 euro (40 bitcoins). Het was een appartement op de bovenste verdieping (een zogenaamd Ático).

Victor Monreal, de directeur van Mr. Piso, stelde dat “het betalen met bitcoins snellere en effectievere transacties mogelijk maakt dan de gewone betaalmiddelen” en ze zich als makelaar constant moeten aanpassen aan de wensen van de bewoners. Op basis hiervan heeft hij besloten om ook een tweede appartement te verkopen in uitsluitend bitcoins.

Maar wat zijn Bitcoins precies?

De Bitcoin is een digitaal betaalmiddel ingevoerd in 2009. Het is een elektronische geldsoort waarmee je geld kunt betalen en ontvangen zonder dat daar een bank of andere financiële instelling tussen komt. Meer weten over bitcoins of misschien wel plannen om hier in te investeren? Op deze website vindt u alle nodige informatie over dit betaalmiddel.

Huis kopen in Spanje

Voorlopig is het dus nog niet overal mogelijk Spaanse woningen te kopen met bitcoins, maar in de nabije toekomst gaat dit wellicht wel gebeuren. Wilt u toch zo snel mogelijk vanuit uw eigen woning van die heerlijke Spaanse zon genieten en heeft u totaal geen interesse in bitcoins?

Dat maakt niet uit, want SLG Property is een goede woningaanbieder die nog gewoon de traditionele betalingsmogelijkheden hanteert en fantastische aanbiedingen heeft.

About the author

Stef

Leave a Comment