Kopen Spaans huis Leer mij Spanje kennen

Benidorm is booming

benidorm booming
Written by Daniël

Als je aan Benidorm denkt, denk je al gauw aan zon, zee en nachtleven. Benidorm is booming op dit moment. Maar de stad is eigenlijk meer dan dat, er zit veel meer achter. Zeker nu de Spaanse economie herstellende is van de roerige crisisjaren, is Benidorm een van de kustplaatsen die profiteert. De aantrekkingskracht is alsmaar groter geworden.

De Spaanse economie komt in trek

Na een aantal crisisjaren lijkt Spanje een terugslag te hebben gemaakt. In 2008 had Spanje haar dieptepunt bereikt met een werkloosheidspercentage van 36 procent. Hierdoor wilden grote vastgoedeigenaren ook hun vastgoed zo snel mogelijk verkopen. Aangezien dit een moeilijk proces bleek te zijn en de markt instortte, raakten veel appartementen en huizen in handen van de Spaanse banken. Onder het mom van ‘bankbeslag’ trachten de banken de woningen met hoge kortingen zo snel mogelijk te verkopen aan met name buitenlandse investeerders. Deels met succes.

Vandaag de dag is er echter een heel ander Spanje te zien. De economie zit in de lift en ook de Spaanse banken zijn weer gezond. Er is namelijk een nieuwe wet aangesteld. Deze wet heeft ervoor gezorgd dat beleggen in Spaanse grond financieel aantrekkelijker is geworden. De markt is groeiende dus de waarde stijgt jaarlijks explosief. Daarbij is onroerend ook goed nog steeds heel goedkoop in vergelijking met diverse Europese steden.

Gouden eigendommen

De Spaanse onroerend goed-markt heeft een nieuwe manier gevonden om geld te verdienen, namelijk de huursector. Volgens een betrouwbare expert in de branche is de nieuwe gemiddelde huurprijs in 2017 met 20,9 procent gestegen. Vooral steden zoals Benidorm constateerden een record gemiddelde qua prijzen. Dit komt als gevolg door een daling van het aanbod en stijging van de prijs.

Deze stijging ontstond doordat veel huiseigenaren medio 2008 hun huizen hebben verhuurd tijdens de inzinking van de economie. Momenteel komen deze huizen weer op de markt waardoor de huurprijzen stijgen. Hier komt ook nog eens bij dat korte termijn verhuur aan toeristen is gestegen. Dit concept is winstgevender dan lange termijn huurcontracten.

Hotspot Benidorm

Benidorm is zeer aantrekkelijk vanwege schone stranden met gratis Wifi en heldere zeeën. Het biedt strand-, hotel- en themaparkplezier en voor de avond heeft het een van de meest diverse entertainment- en uitgaansgelegenheden in Europa. Dit is natuurlijk de plek waar toeristen van dromen. Mede door de toenemende luxe en de dure huurprijzen gaan ook de verkoopprijzen omhoog in Benidorm. Het record wordt steeds gebroken.

Duurste appartement ooit in Benidorm

Benidorm heeft ook de eer om een wolkenkrabber te hebben waar het duurste appartement van de badplaats ooit in is gevestigd, namelijk de Delfin Tower.

Het gebouw van 22 verdiepingen, 44 woningen en 100 meter hoog wordt in 2020 voltooid. Een anoniem persoon heeft het appartement voor meer dan €2 miljoen gekocht. Echter de woning op papier verkocht, het gebouw zelf staat er namelijk nog niet. Ondanks de variërende prijzen tussen €707.000 en €1.5 miljoen is 43% van de gebouwen reeds verkocht.

Andere Costa’s

De kustplaatsen zijn overigens sowieso zeer populair. Niet alleen Costa Blanca, maar ook de onroerend goed-markt aan de Costa del Sol zit in de lift. Steeds meer buitenlandse investeerders zoeken naar interessante (nieuwbouw)projecten.

About the author

Daniël

Leave a Comment