Leer mij Spanje kennen Verhuizen naar Spanje

Alovera Beach, grootste kunstmatig strand van Spanje

Alovera Beach ©Grupo Rayet
Written by Lieke

In Spanje komt het grootste door de mens-gemaakte strand van Europa, 300 kilometer van de zee. Alovera beach zal het strand, dat 45 minuten van Madrid afligt, komen te heten. Een blauwe lagune omringd door witte stranden, restaurants en verschillende watersportactiviteiten. Ook komt er een groot waterpark. Veel vakantiegangers kijken er naar uit om deze nieuwe ‘attractie’ te bekijken. Het strand wordt geassocieerd met een paar populaire stranden aan de Middellandse Zee. Alovera beach wordt in totaal 40.000 vierkante meter groot en bestaat uit een strand van maar liefst 15.000 vierkante meter en een kunstmatig meer van 25.000 vierkante meter. Het project gaat in totaal ongeveer 15 miljoen euro kosten. Om het meer heen komen zo’n 1200 nieuwe woningen. Daarnaast komen er nog is 2000 andere woningen in de omgeving bij. Er wordt verwacht dat er per jaar ongeveer 250.000 mensen het strand komen bezoeken. De entreekosten zullen op €10 per persoon liggen.

De firma heeft verbluffende beelden vrijgegeven van hoe het strand eruit komt te zien als het klaar is. Het wordt een paradijs waar windsurfers, kajakkers en zwemmers zich kunnen vermaken in Caribisch blauw water. Het park zal het hele jaar open zijn en levert meer dan 300 banen op.

Wonen in Spanje

Natuurlijk is dit ‘kunstmatige strand’ ook gunstig voor de huizenmarkt in Spanje. Veel (buitenlandse) mensen willen een appartement of huisje dichtbij voorzieningen en het strand en de zee in Spanje. De laatste jaren wordt dit steeds populairder. Ook overwinteren in Spanje is erg populair. Vele Noord-Europeanen reizen af naar Spanje om hier te genieten van de warme temperaturen, als het in hun eigen land veel minder mooi weer is. Met dit nieuwe (zwem)paradijs is het erg aantrekkelijk een woning in de regio Madrid aan te schaffen tegen bijzonder lage prijzen. Woningen die in populaire oorden liggen, zoals de Costa de Sol en de Costa Blanca, zijn vanwege de locatie al een stuk duurder. Daarbij zijn binnen de onroerend markt de huizenprijzen op deze Spaanse locaties in 2016 en 2017 aanzienlijk gestegen. Wanneer deze lagune (bijna) voltooid is, liggen de startprijzen van woningen in het gebied rondom Alovera Beach voorlopig een stuk lager, dan op de alom bekende Spaanse hotspots. Echter, kan dit natuurlijk veranderen, zodra er veel meer bezoekers en huizenkopers het gebied ontdekken. Er zijn verschillende websites waar je (goedkope) woningen kunt zoeken, hier vind je er vast een van Madrid.

Enkele andere beroemde mens-gemaakte stranden liggen in onder andere de Malé/Malediven, Cabo San Lucas/Mexico, Monte-Carlo/Monaco, Parijs/Frankrijk en Sentosa/Singapore. Maar Alovera beach breekt het record en wordt het grootste mens-gemaakte strand. Mis je kans niet om dit tropische zwemparadijs een keer te komen bezoeken!

About the author

Lieke

Leave a Comment